Turkáljunk együtt a vagyonnyilatkozatomban! – írta ki ma reggel a közösségi oldalára a felhívást Péterffy Attila, Pécs Megyei Jogú Város polgármestere.

Rendhagyó lépésre szántam el magam. – folytatta Pécs polgármestere a bejegyzést, és a felszólításnak eleget téve az alább közzé is tesszük a Facebook oldalon is megjelent vagyonnyilatkozatot.

Péterffy Attila, Pécs Megyei Jogú Város polgármestere tehát máris teljesítette a törvényi kötelezettségét, és az elmúlt 5 évhez hasonlóan idén is kitöltötte a vagyonnyilatkozatát. Tette mindezt azért is, mert tudja, hogy a közelgő önkormányzati választás miatt felfokozott érdeklődés kíséri a vagyonnyilatkozatok leadását.

Ezért úgy döntöttem, hogy egy oldalon, összegyűjtve teszem elérhetővé a 2019, vagyis októberi polgármesterré választásom óta leadott és a város honlapján minden alkalommal közzétett vagyonnyilatkozataimat. Sőt, segítek Önöknek értelmezni a dokumentumokat. Azt gondolom, hogy ez az igazi üvegzseb, a valódi átláthatóság. A polgármesteri ciklusom alatt bekövetkezett változásokról egy részletes leírást is készítettem. A dokumentumokat a honlapomon, az alábbi linken nézhetik meg: https://shorturl.at/axyzX

A közösségi oldalán Péterffy Attila, Pécs Megyei Jogú Város polgármestere csak a legfontosabb változásokat összegezte.

Péterffy Attila, Pécs Megyei Jogú Város polgármesterének ingatlanjai:

Polgármesterré választásomkor egy társasházi lakás és egy garázs 50%-a volt a birtokomban. Ezt 2022-ben adtam el, a vételárból pedig egy panellakást vásároltam.

2019 decemberében, azaz két hónappal a megválasztásom után, a megtakarított készpénzem egy részéből, néhány kötvényem értékesítéséből származó pénzből és 50 millió forint banki hitelből vásároltam egy családi házat, ahol jelenleg is élek.

Egyéb ingóságok:

A polgármesterré választásom előtt 7 évvel vásárolt befektetési aranyam mennyisége nem változott.

Az értékpapír-portfólióm egy részét értékesítettem 2019 decemberében, és az ebből származó jövedelmemet az otthonom megvásárlására fordítottam. Az értékpapír-portfólióm maradék részét csak a befektetéseimből származó hozammal, illetve a kötelezően befizetendő díjakkal gyarapítottam, plusz pénzt nem fektettem értékpapírba. 2019-ben 20 féle kötvényem volt, jelenleg 21 féle különböző kötvény van a tulajdonomban.

Autóm, egyéb járművem, védett gyűjteményem, vagy más műalkotásom 2019-ben sem volt és jelenleg sincs.

A készpénzem – az említett ingatlan vásárlása miatt, 2022-ben – több mint 15 millió forinttal csökkent.

A bankszámláimon lévő pénzem összege a 2019-es 20,6 millió forintról 2024-re 9,6 millió forintra apadt, vagyis mintegy 11 millió forinttal csökkent.

Tartozások:

A családi házam megvásárlásához 2019-ben vettem fel 50 millió forint banki hitelt, ezt azóta folyamatosan törlesztem, így jelenleg 39 millió forinttal tartozom a pénzintézetnek.

Megválasztásom előtt sem titkoltam, most sem teszem: több évtizedes munkámmal megteremtettem magamnak az anyagi biztonságot. Ez tette lehetővé a függetlenségemet.

Én nem megélhetési politikusnak jelentkeztem a polgármesteri tisztségre, hanem azért, hogy Pécs gyarapodását elősegítsem, a pécsiek közösségét szolgáljam és élhetőbbé tegyem szeretett városunkat. Meggyőződésem, hogy mindennapi munkám mellett vagyonom 2019 és 2024 közötti változása is azt igazolja, hogy eleget teszek ennek a vállalásnak.