Időjárás kedden az ország legnagyobb részén folytatódik a derült, tartósan napos idő. Néhol azonban tartósabban megmaradhat a reggelre képződő köd.
A légmozgás gyenge marad.
A hőmérséklet körülbelül 4 fokkal az átlagos fölött alakul, de a tartósabban ködös részeken csupán fagypont körül marad a csúcsérték.
Éjszaka már valamivel nagyobb területen képződhet köd, de jobbára derült marad az ég. Reggelre északnyugaton kissé növekszik a fátyolfelhőzet.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):
kedd reggel -4,
kedd délután 7,
szerda reggel -3 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
– Szerdán még nyugodt, eseménytelen időjárás valószínű. A légmozgás gyenge marad. A Dunántúlon vastagodó fátyolfelhők szűrik a napsütést, az ország délkeleti felén általában marad a sok napsütés, azonban tartósabban ködös területek is előfordulhatnak.
– Csütörtökön északnyugat felől fokozatosan mindenütt megvastagszik a felhőzet, és délutántól egyre többfelé várható kisebb eső. Többfelé megerősödik az ÉNY-i szél, hidegfront érkezik.
– Pénteken hidegfront alakítja időjárásunkat. Változóan felhős-napos idő ígérkezik, elszórtan gyenge záporokkal, itt-ott hózáporral. Az északkeleti országrészben és a nyugati, délnyugati határszélen gyenge, másutt élénk, erős lehet az ÉNY-i szél.
– Szombaton újabb hidegfront, viharos NY-i, ÉNY-i szél, nagyobbrészt erősen felhős idő, elvétve kisebb záporok jellemezhetik az időjárást. A legerősebb széllökések ezen a napon itt-ott meghaladhatják a 90 km/h-át. -írta meg az EUMET

További hírek itt!