A rendőrség elfogta a férfit, akit a két nappal ezelőtti, Thököly úton elkövetett emberölés gyanúsítottjaként kerestek, kedden, a közösségi oldalán osztotta meg a részleteket a BRFK Budapesti Rendőr-főkapitányság.

2024. január 27-én, szombat este, 21 óra 40 perckor kapott bejelentést a rendőrség, hogy Budapest VII. kerületében, a Thököly úton egy kisvendéglő előtt kialakult dulakodásban egy férfi az úttestre lökött egy másikat, akit egy autó elütött.

Az elütött férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A gyanúsított akkor a helyszínről elmenekült, de a rendőrök most elfogták.

A rendőrök két nap alatt elfogták D. Gábort, aki a gyanú szerint egy férfi halálát okozta Budapesten, a Thököly úton egy utcai dulakodást követően.

A 34 éves férfi a nyomozás adatai szerint 2024. január 27-én este egy kisvendéglő előtt kialakult dulakodásban ütötte meg 66 éves vitapartnerét, aki az úttestre esett, és egy taxi elütötte. A férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. Az akkor még ismeretlen elkövető tette után elmenekült. A budapesti rendőrök azonnal adatgyűjtésbe kezdtek, és a BRFK több egysége is megkezdte a tettes felkutatását. A nyomozati munka eredményeként az életvédelmi nyomozók azonosították a feltételezett elkövetőt, egy 34 éves, többszörösen körözött budapesti férfit, aki ellen január 29-én elfogatóparancsot adtak ki.

A szökésben lévő férfit még az elfogatóparancs kibocsátásának napján, este kapták el Budapest VIII. kerületében, a Blaha Lujza téri villamosmegállóban a józsefvárosi járőrök. Elfogását követően előállították, és a BRFK Életvédelmi Osztály nyomozói gondatlanságból elkövetett emberölés vétség gyanúja miatt hallgatták ki. A férfi kihallgatásán beismerte a terhére rótt bűncselekmény elkövetését.

Tekintettel arra, hogy D. Gáborral szemben elzárás volt érvényben, ezért a kihallgatását követően büntetés-végrehajtási intézetbe vitték, ahol megkezdte korábban kiszabott büntetésének letöltését.