Baranyában szombaton újabb hidegfront okoz erős ÉNY-i szelet az ország északnyugat-délkelet irányú középső sávjában, míg délnyugaton és északkeleten mérsékelt marad a légmozgás.
Változó vastagságú, időről-időre felszakadozó felhőzet, elvétve egy-egy futó zápor jellemezheti az időjárást. Tartós, jelentős mennyiségű csapadék érkezésére nem látszik esély.
Tovább enyhül az idő, egyre nagyobb területen haladja meg a +10 fokot a maximum hőmérséklet. A délnyugati, déli országrészben várható a legmelegebb, míg északkeleten.
Éjszaka is erős szél fúj a középső országrészben, illetve megélénkülhet az északkeleti térségben is, míg délnyugaton várhatóan mérsékelt marad. Zömmel erősen, itt-ott szakadozottan felhős égbolt mellett elvétve lehet jelentéktelen mennyiségű eső, szemerkélés.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):
szombat reggel 4,
szombat délután 12,
vasárnap reggel 4 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
Vasárnap is sok felhő ígérkezik, elsősorban a Dunántúl déli térségében van esélye napsütésnek is. A felhőzetből itt-ott kisebb szemerkélés előfordulhat. Napközben előreláthatólag az ország északkeleti felén fúj erős ÉNYNY-i szél, délnyugaton maradhat mérsékelt a légmozgás. Éjszaka viszont országszerte tovább erősödő szél ígérkezik. Már viharos lökések is előfordulhatnak. Enyhe nappal számolhatunk.

Hétfőn kifejezetten szeles, de enyhe, a szokásosnál 7-10 fokkal enyhébb időre van kilátás. A hőmérsékleti maximum túlnyomórészt 10 fok fölé valószínű, helyenként a 15 fokot is elérheti, meghaladhatja. A reggeli, kora délelőtti időszakban viharos (70-90 km/órás) széllökések lehetnek, majd napközben kissé veszít erejéből a szél. Emellett általában felhős időre számíthatunk, elszórtan kisebb esőkkel, záporokkal, itt-ott átmenetileg felszakadozó felhőzettel.

Keddre már növekvő előrejelzési bizonytalansággal, de élénk, erős NYDNY-i szél mellett napos, gyengén felhős idő kialakulása valószínű további pár fokos enyhüléssel.

Szerdán, csütörtökön hasonlóan változó, időről-időre szakadozott felhőzet, időszakos napsütés és élénk, erős NYDNY-i szél látszik a legvalószínűbbnek az évszakos átlagnál 7-10 fokkal magasabb hőmérséklettel.

Péntekre – egyelőre – viharos DNY-i széllel érkező további enyhülés, de borongós, elszórtan esős idő körvonalazódik.

forrás: EUMET

További tartalmak: Bahír