A Magyar Egyetemek Fenntarthatósági Platform keretében a 2023/24-es tanév tavaszi szemeszterében, 11 magyar egyetem közös munkájának gyümölcseként elindul a UI GreenMetric WUR kezdeményezéséhez hasonló online fenntarthatósági kurzus, „Bevezetés a Fenntartható Fejlődési Célok (SDGs) kérdéskörébe” címmel. – olvasható a Pécsi Tudományegyetem online magazinjának mai írásában.

2022-ben a Pécsi Tudományegyetem kezdeményezésére, tizennégy hazai egyetem keretmegállapodása révén alakult meg a Magyar Egyetemek Fenntarthatósági Platformja, melynek célja, a fenntarthatóság témakörében, a jó gyakorlatok egymás közötti megosztása, rendszeres közös akciók szervezése, valamint szorosabb együttműködés kialakítása a fenntarthatósági célokat szolgáló fejlesztések érdekében. 

A most induló kurzus, melyet a hallgatók 3 kredites szabadon választható tantárgyként tudnak felvenni a Neptunban, az együttműködés első közös akciója, amelyben a tagok közül 11 egyetem vesz részt. A kurzus, mely február 12-én indul a Pécsi Tudományegyetem mind a 10 karán tanulók számára elérhető lesz.

A partneregyetemek által elkészített videós tananyagok a Moodle felületén lesznek elérhetőek, így ezeket minden hallgató a saját ütemében és sorrendjében tudja majd megtekinteni, a vizsga ugyanezen a felületen a kijelölt időszakban (14. hét) válik elérhetővé, kitöltésére háromszor lesz lehetőség. Az értékelés a TVSZ iránymutatása alapján történik, mely részletesen olvasható a tantárgyi tematikában.

A kurzuson előadó oktatók a PTE képviseletében:
Dr. Glied Viktor (PTE BTK – egyetemi docens)
Dr. Merza Péter (PTE KTK – adjunktus)
Dr. Pánovics Attila (PTE ÁJK – adjunktus)

A kurzus partneregyetemei: 
Budapesti Corvinus Egyetem
Budapesti Metropolitan Egyetem
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
Eszterházy Károly Katolikus Egyetem
Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
Miskolci Egyetem
Nyíregyházi Egyetem
Pannon Egyetem
Pécsi Tudományegyetem
Soproni Egyetem
Szegedi Tudományegyetem

Forrás: univpecs.com

A bahir.hu oldalon naponta talál friss baranyai információkat.