Révész Bulcsú a Sznúker-világszövetség (WSF) albániai junior-világbajnokságának döntőjében 17 évesen 5:3-ra győzte le a kínai Kung Csen-csét. Az európai sznúker nagy tehetségének tartott magyar fiatal versenyző a következő idénytől az első magyarként lesz tagja az felnőttek profi sorozatának (WST).

A sznúker sportág történetének első magyar világbajnoki címét, és első magyar profi státuszát vívta ki a vb-elsőségével Révész Bulcsú, a tavalyi U18-as Európa-bajnok.

Az esemény honlapja szerint a 17 éves magyar tehetség a csoportkörben mind a négy meccsét megnyerte, így elsőként rögtön a nyolcaddöntőbe került.

A kieséses szakaszban három sima győzelemmel jutott be a fináléba, melyben az a kínai Kung Csen-cse várt rá, akit a csoportban egyszer már 3:1-re megvert. Az egyik fél ötödik sikeréig tartó aranycsatában Révész 3:1-re elhúzott úgy, hogy a harmadik partiban megszakítás nélkül 130 pontot lökött. Ezt követően a riválisa ugyan egyenlíteni tudott, de a hajrában a magyar játékos volt a pontosabb, így végül 5:3-as diadalt aratott. – írja a Nemzeti Sport.

Révész Bulcsú a mostani győzelmével történelmi sikert ért el, hiszen a következő évadtól kezdve az első magyarként játszhat profiként a sportág legjobbjai ellen.

Forrás: nemzetisport.hu
Fotó: Facebook