Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro 1985 február 5-én született Portugáliában. Eddigi pályafutása során játszott a Manchester United, a Real Madrid, illetve a Juventus csapatában is, 2008-ban Bajnokok Ligáját nyert. 2003 óta tagja a portugál válogatottnak, 2010-től csapatkapitány, az együttes 2016-ban Európa-bajnokságot nyert.

„Cristiano Ronaldo ötszörös Aranylabdás portugál labdarúgó, posztját tekintve balszélső támadó. Minden idők egyik legjobb és legsikeresebb futballistája. Profi karrierje a Sportingból indult. Ezután a Manchester United szerződtette, ahol igazi világklasszis vált belőle. 2009-ben a Real Madrid játékosa lett. 2016-ban Európa-bajnok lett a portugál válogatottal. 2018-ban a Juventus igazolta le. 2019-ben Nemzetek Ligája aranyérmes lett. 2021-ben visszatért a MU-hez. 2023-ban az Al Nassr szerződtette.”írja róla a starity.hu

Korábban megírtuk, hogy Cristiano Ronaldonak meghalt a kisfia. Instagram-posztban közölte a rossz hírt a sztárfocista. A focista és barátnője, Georgina Rodríguez ikreket vártak, egy fiút és egy kislányt, de amint az már tudható, sajnos az iker babák közül csak egyikük maradt életben. „A legmélyebb szomorúsággal kell bejelentenünk, hogy a mi kisfiunk eltávozott. Ez a legnagyobb fájdalom, amit szülő csak érezhet. Csak a kislányunk születése ad nekünk erőt ahhoz, hogy ezt pillanatot némi reménnyel és boldogsággal éljük meg” – osztotta meg akkor közösen a szörnyű hírt Ronaldo és Rodriguez.

Forrás: port.hu