A Szolidaritás Autóbusz-Közlekedési Szakszervezet elnöke február 9-ére egyeztetésre hívta a Tüke Busz vezérigazgatóját. Ha nem jön létre vagy nem hoz érdemi eredményt a találkozó, ismét munkabeszüntetés jöhet. – írja a Pécsaktuál.

Az Infostart szerint február végén ismét kétnapos sztrájkot hirdethet a pécsi Tüke Busz, amelynek alkalmazottjai alapbéremelést követelnek.

Január végén ugyan megállapodott egymással a Szolidaritás Autóbusz-Közlekedési Szakszervezet (SZAKSZ) és a Volánbusz, de a pécsi helyi közlekedést szervező Tüke Busz Zrt. vezetőivel még nem sikerült megegyezni, ezért lehet újabb munkabeszüntetés. A Tüke Busz sofőrjei a január 28-29-i Volán-sztrájk alatt sem vették fel a munkát.

Dobi István, a SZAKSZ elnöke szerint Skutnik Tibor, a Tüke Busz vezérigazgatója korábban többször sem tartotta be a sztrájkegyeztetés feltételeit, amire Skutnik azt válaszolta, hogy a szakszervezet viszont formai hibákat követett el a korábbi sztrájkegyeztetések meghirdetése és az év eleji bértárgyalások során.

Dobi István a Skutnik Tibornak írt nyílt levelében közölte: a 2024-es évre 20 százalékos alapbéremelést szorgalmaz a Tüke Busz alkalmazottjai számára, továbbá sztrájkot megelőző egyeztetést kezdeményezett február 9-ére. A SZAKSZ elnöke jelezte, hogy ha az egyeztetés a szakszervezet önhibáján kívül nem jön létre, akkor is jogszerűen meg lehet tartani a sztrájkot. A pécsi cég eddig nem állt elő béremelési ajánlattal.

Ha nem születik megállapodás, akkor február 27-28-án sztrájkolhatnak ismét a Tüke Busz sofőrjei.