Sajtótájékoztatót tartott a szlovén Andrada befektetési csoport sóskúti akkufeldolgozójának üzemvezetője, Szakács Géza, valamint Peter Tibaut, és részletesen beszéltek a tervezett sóskúti akkufeldolgozó üzemről.

hvg.hu tudósítása szerint Szakács Géza elmondta, hogy a hatósági engedélyeik megszerzése után fog elindulni az akkufeldolgozó, amely így nem valószínű, hogy februárban megkezdi a működést. Ez egyelőre még folyamatban van. Az is kiderült, hogy nagyjából 160 ember fog majd dolgozni az üzemben, ahol nem terveznek vendégmunkásokat alkalmazni.

Peter Tibaut, az Andrada szlovén ügyvezetője azt mondta, nem tettek még arról le, hogy Alsózsolcán is elinduljon az üzem. Mint ismert, itt a helyiek ellenállása miatt nem indult el a gyártás.

Szakács Géza és Peter Tibaut is kiemelték, hogy később több helyszínen is szeretnének megjelenni Magyarországon.

Állításuk szerint károsanyagot nem fognak kibocsátani. Ami a sóskúti korábbi Orion-épület kéményén ki fog jönni, mint füst, azt már egy speciális, HEPA-szűrőn is átengedik, hogy ne engedjenek ki káros anyagot a környezetbe. Azt állították, hogy a por sem veszélyes. A kamionforgalom kapcsán is igyekeztek megnyugtatni a helyieket, szerintük naponta egy kamion fog csak megjelenni és ez nem fog gondot okozni a környéken.

Forrás: 24.hu