Fábián Bettina, Szimcsák Mira, Betlehem Dávid, Rasovszky Kristóf – ebben az összetételben világversenyen még sohasem úszott a magyar váltó, csütörtökön a dohai világbajnokságon viszont bemutatkozott ez a csapat, és így, ilyen sorrendben vágott neki a 6 km-es távnak. A táv szabályai szerint mindenkinek 1500 métert kell teljesítenie.

Az első fordulás után a magyar csapat a tizenharmadik, a második után a tizenkettedik helyen állt, ebben a sportban azonban ez kevésbé releváns: ugyanis a magyar válogatott a két női versenyzőjével kezdett, miközben szép számmal voltak olyan csapatok, akik a férfi versenyzőikkel nyitottak, vagy felváltva úsztak a női- és férfi versenyzőik.

A harmadik váltás után az első két helyezetthez képest már nagyjából 50 másodperces hátrányban volt a csapat, azonban Betlehem Dávid az ötödik helyig felzárkózott, a harmadik helyen lévő amerikai válogatott pedig még nem tűnt elérhetetlennek.

És nem is volt az. Rasovszky Kristóf először a német úszót, majd az amerikait is megelőzve a harmadik helyen ért célba. A győzelemért egyébként rettenetesen szoros csata alakult ki, az ausztrál válogatott csupán célfotóval nyertek az olasz csapat előtt.

Borítókép forrása: nemzetisport.hu