Befejeződött a száz esztendeje alapított mohácsi Kanizsai Dorottya Múzeum helytörténeti kiállításának felújítása – tájékoztatta a közgyűjtemény pénteken az MTI-t.    

A múzeum történetének egyik legnagyobb fejlesztése a Nemzeti Kulturális Alap Magyar Géniusz Programjának hetvenmillió forintos támogatásával valósultak meg.     

Közleményük szerint az idei busójárásra érkezők már meglátogathatják a tárlatot.  

A Népek találkozása a mohácsi Dunánál című állandó kiállítás teljes megújítása másfél évig tartott, annak eredményeként pedig a tárlat megőrizte eredeti tematikáját, ezzel együtt a 21. századi látogatói igények figyelembevételével látványos változáson ment keresztül.    

A vitrinek teljesen átalakultak és több új tárgy is helyet kapott a kiállításon. A számos interaktív elem révén személyesen átélhető és szórakoztató élményekkel gazdagodhatnak a látogatók – írták.   

A kiállítás feldolgozza a mohácsi csata történetét és társadalmi hatását, a busójárás eredetét és kulturális hátterét, továbbá a város helytörténetét. Emellett nagy hangsúlyt kap a magyarországi déli szlávok, a horvátok, szerbek és szlovének kultúrájának, szokásainak és mindennapjainak a bemutatása is – idézte a kommüniké Hasanovic-Kolutácz Andrea igazgatót.    

A múzeum megújult tárlatáról, a közgyűjtemény elérhetőségeiről a kanizsaidorottyamuzeum.hu oldalon találhatók részletes információk.

Forrás: mti.hu