„Túl sok időt töltöttem a folyosón Pákóval és Alekosszal” – mondta Ráskó Eszter, miután Balázsék felkonferálták a Rádió 1-en mint Vadon Jani utódját. A több mint 250 000 szavazat alapján kiválasztott új műsorvezetőt Balázsék úgy várták, mint a karácsonyt, ahogy fogalmaztak, ezzel elkezdődik egy „új élet”. – írja a telex.hu

Tavaly decemberben jelentették be Balázsék, hogy Vadon Jani 15 év után távozik az egyik legnépszerűbb reggeli rádióműsor műsorvezetői hármasából. A távozásról szóló döntést a műsor Facebook-oldalán megjelent bejegyzésben úgy indokolták, Vadont „új kihívások vonzzák, és szeretné megvalósítani egy sor régóta dédelgetett álmát”, amit kollégái, Sebestyén Balázs és Rákóczi Feri „megértenek és elfogadnak”, de a távozáson szóló bejelentést eleinte még maguk sem hitték el teljesen. A bejegyzésben azt is tudatosították, hogy a Balázsék műsor megújulva folytatódik tovább.

2016 óta fut hétköznap reggelente a Rádió 1-en a jelenlegi formájában a Balázsék show. A decemberben megüresedő Vadon Jani helyére januárban többen is érkeztek egyfajta castingra. Első alkalommal a háromszoros Fonogram-díjas, egykori Csillag születik döntős Kovácsovics Fruzsina vendégeskedett a stúdióban, őt Musimbe Dávid Dennis humorista követte, aki a Showder Klub színpadán vált ismertté.


Balázsék a Rádió 1 szerkesztőjét, Svraka-Gévai Julitot, valamint a Biebersből és a tévéképernyőről ismert, korábban az After podcastjában is vendégeskedő Puskás Petit is kipróbálták élesben.

Vadon Jani távozása után még Nagy Alekosz is bejelentkezett a megüresedett pozícióra, de a bejelentést megelőzően, nem sokkal reggel 7 óra után Fekete Pákó is feltűnt a stúdióban, akit Alekosz követett, mint kamugyőztes.

Vadon Jani helyére történő bejutásra egy szavazás jelent meg a Rádió 1 honlapján, amelyben a hallgatók szavazhatták meg, ki is legyen az utód. Szavazni az oldalon az fent említetteken kívül még négy másik indulóra lehetett szavazni, a listán szerepelt Ráskó Eszter humorista, Faragó Janka rádiós műsorvezető, Wossala Rozina korábbi Konyhafőnök-versenyző és sztárséf, valamint Ábel Anita színész, műsorvezető.

Vadon helyére kerülést, és a döntést is a hallgatók és a jelöltek részéről egyaránt nagy érdeklődés előzte meg. Akadt olyan pályázó, aki külön fogadalmat is tett, például Alekosz azt írta egy posztjában: hogy ha ő nyer, végigsétál az Erzsébet hídon alsónadrágban.

Fotó: Facebook/Rákóczi Ferenc