Rövid időn belül két baleset is történt a Makay István úton. – olvasható a Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalos oldalán.

Feszítővágóval szabadították ki a sofőrt

Hétfő reggel fél kilenc körül riasztották a pécsi hivatásos tűzoltókat, miután egy személyautó hátulról nekiütközött egy kisteherautónak Pécsett, a Makay István úton. Az autó sofőrje beszorult, őt a tűzoltók feszítővágó segítségével szabadították ki. Az egység emellett a helyszínt biztosította és áramtalanította a személyautót. Az útszakaszon egy sávon haladhatott a forgalom.

Fotó: baranya.katasztrofavedelem.hu

Hármas karambol a Makay útnál

Alig két óra telt el a reggeli baleset után, ismét a Makay István útra riasztották a pécsi hivatásos tűzoltókat. Két személyautó és egy kisteherautó ütközött össze a Páfrány utca és a Makay István út kereszteződésénél. Az egység az egyik személyautót és a teherautót áramtalanította.

Az elmúlt hétvége sem múlt eseménymentesen, hiszen tizenkét tűzesetnél avatkoztak be a Baranya vármegyei tűzoltók, emellett pedig öt műszaki mentést is végrehajtottak. 

Több szabadtéri tűzhöz is vonultak a tűzoltók pénteken

Megközelítőleg tíz hektárnyi terület égett le Hegyszentmártonon, a Kolozsvár utcában péntek délután. A siklósi hivatásos tűzoltók kiérkezésekor már csak két-három hektár terület égett, melyet az egység három vízsugárral oltott el. A tűz semmit sem veszélyeztetett, a keletkezésének okáról nincs információ.

Háromszáz négyzetméteren égett a nádas Patapoklosin, a Kossuth utca mögötti területen péntek este. A szigetvári hivatásos tűzoltók egy sugárral és kézi szerszámokkal eloltották a lángokat.

Tótújfalu külterületén három hektáron égett az aljnövényzet péntek késő este, melyet a sellyei hivatásos tűzoltók oltottak el.

Személyautó lángolt Pécsett

Teljes terjedelmében égett egy személyautó szombat délután Pécsett, a Füzes dűlőben. A lángok az autó körüli száraz füvet is meggyújtották, körülbelül ötven négyzetméteren égett. A pécsi hivatásos tűzoltók eloltották a lángokat. Személyi sérülés nem történt.

Szinte megsemmisült egy ház Rózsafán

Vasárnap este Rózsafán egy családi ház egyik szobájában keletkezett tűz. A szigetvári és sellyei hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre, kiérkezésükkor már az ingatlan oldalfalai is bedőltek, a födém és a károsult terület feletti tetőszerkezet beszakadt, később a tűzfal is kidőlt. A kerítés lakattal volt lezárva, az egység csapszegvágó segítségével távolította el, majd a tüzet is eloltotta, így az ingatlan felét sikerült a lángoktól megóvni. A károsított, mintegy harmincöt négyzetméteres házrész teljesen összedőlt. Az épületben senki sem élt, így lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. Személyi sérülés nem történt.

Forrás: baranya.katasztrofavedelem.hu