„Reménytelen helyzetben lévő emberek kétségbeesett próbálkozásával a kormány nem foglalkozik” – válaszolta a 24.hu megkeresésére pontosan ugyanezt a mondatot Havasi Bertalan és a Miniszterelnöki Kabinetiroda is.

A lap Havasi Bertalannál, a miniszterelnök sajtófőnökénél és a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetirodánál szeretett volna érdeklődni Magyar Péter, Varga Judit volt igazságügyi miniszter volt férjének állításaival kapcsolatban. Mindkét helyről a fenti, semmitmondó mondat volt a válasz.

Magyar Facebook-oldalán egy bejegyzésben azt állította, hogy Varga Judit már a Völner-Schadl-ügy kirobbanását megelőzően kezdeményezte az utóbb korrupcióval megvádolt Völner Pál államtitkár leváltását. Ehhez azonban szerinte Orbán Viktor miniszterelnök nem járult hozzá.

Eközben Magyar Péter sem lassít, legújabb Facebook-bejegyzésében Rogán Antalhoz és Tiborcz Istvánhoz szólt.

Kedves Tóni, Miért hallgatsz, miért bújsz Havasi Berci mögé? Ennél sokkal tökösebb csávónak tűntél sokszor.

– kezdte a posztot. „Te vagy a kormányzati kommunikációs agytröszt mindenható ura, kisujjadban a kommunikáció csínja-bínja, miért bújsz el a választóid elől, miért nem tartasz évek óta sajtótájékoztatót? Esetleg félsz a kérdésektől? Miért nem mesélsz a Schadl Györggyel való “szakmai” kapcsolatodról meg sok más hasonló ügyről?” – tette fel a kérdéseket.

Ezt követően Orbán Viktor miniszterelnök vejéhez, Tiborcz Istvánhoz szólt: „Kedves István, Te egy igazán tehetséges ember vagy, 37 évesen 100 milliárdjaid vannak, szállodák tömkelege, bank, alapkezelők, rengeteg egykori értékes állami ingatlan, Waberer’s, a fél belgrádi irodapiac, még fel sem épült budapesti irodaházak (már előre kiadva állami cégeknek). És ugye ez csak ami már a neveden van. Milyen egyéb cégeket veszel át mostanában? Összesen mennyi állami hitelt vagy támogatást kaptál/vettél át a portfóliód összerakásához?”

Végül Tiborcz céljaira is rákérdezett: „Ha tíz év múlva még egy nullával több lesz a hosszú számsor végén, az már elég? Jártál mostanában borsodi falvakban, ahol a gyerekek néha télen is meleg ruha nélkül játszanak az udvaron?”