Szerelem ígéretével vett rá prostitúcióra lányokat egy férfi. A budapesti nyomozók őrizetbe vették. – olvasható a rendőrség hivatalos oldalán a Budapesti Rendőr-főkapitányság közleményében.

Több ember, részben tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka bűntett miatt folytat eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság Gyermek- és Ifjúságvédelmi Osztálya a 28 éves R. Krisztiánnal szemben. A nyomozás adatai szerint a férfi 2022-ben ismerkedett meg egy akkor 15 éves, gyermekvédelmi intézetekben nevelkedő kislánnyal.

A fiatalkorút szerelemmel hitegette, és rábírta, hogy előbb Magyarországon, később egy felnőtt nevére igényelt hamis papírokkal Németországban végezzen prostitúciós tevékenységet. A lány által keresett pénzt a férfi elvette tőle. A fiatalkorút az ifjúságvédelmi nyomozók a helyi hatósággal együttműködve 2023 márciusában hozták haza.

Az eljárás adatai szerint R. Krisztián két másik, éppen csak hogy nagykorú nőt is hasonló módon használt ki közös élet ígéretével Budapesten, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében, Németországban, illetve Svájcban dolgoztatta őket prostituáltként, pénzüket pedig felélte. Ha a lányok nem az elvárásainak megfelelően teljesítettek, meg is verte őket.

A Magyarországra hazatérő férfit a BRFK Gyermek- és Ifjúságvédelmi Osztály nyomozói Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében a helyi rendőrök és a Készenléti Rendőrség munkatársainak segítségével 2024. február 7-én fogták el, a bűncselekményekből származó pénzt lefoglalták tőle. R. Krisztiánt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették, a bíróság azóta elrendelte letartóztatását.

Forrás: police.hu

A bahir.hu oldalán folyamatosan frissülnek a közélet hírek is.