Orbán Viktor évértékelő beszédet tart 15 órától. A miniszterelnök sok mindenről beszél, politikáról, gazdaságról, háborúról, és természetesen szó esett az akkumulátorgyárakról is.

Orbán Viktor elmondása szerint a magyarok „jobban élnek most, mint a Gyurcsány-korszakban, de nem olyan jól, mint ahogyan szeretnénk”. Ezért fontosak az ipari beruházások, amelyekben úgy verekszünk és versenyzünk más országokkal, mint a nyíltvízi úszásban, ahol verekedés és lökdösődés is megy a verseny mellett. Ugyanakkor Orbán Viktor szerint a vizes Vb bebizonyította, hogy ebben jók vagyunk.

Orbán Viktor szerint minden új technológia bevezetését kritika éri, például az „a földszintes érv”, hogy nincs elég víz, pedig mindenki tudja, hogy Magyarország egy nagy medence, és „folyóink vize befolyik az országba”, és mi döntjük el, mennyit használunk belőle, de a szomszédoknál is marad. Noha a miniszterelnök egy szóval sem mondta ki az akkumulátorgyár szót, de nyilvánvaló, hogy erre célzott, hiszen a vízhiány ezeknek a beruházásoknak kapcsán merült el.

Az esemény jelenleg is tart, ám azon – ahogy arról korábban beszámoltunk – az ellenzéki sajtó nem vehet részt.