A Ferencváros a forduló előtt a Bajnokok Ligája csoportjának hatodik helyén állt, amivel éppen csak megvan a továbbjutás. Ugyanakkor, ha az utolsó mérkőzésén nem szerez pontot, könnyen bajba kerülhet, ugyanis már nem lesz a kezében a sorsa. Az ellenfél pedig a csoportelső Metz, akiket tavaly épp a Fradi ejtett ki a Bajnokok Ligájából a legjobb 8 között. Így volt miért revansot venniük, nem mellesleg nekik is kell a pont a csoportelsőséghez.

A mérkőzés egészen 7-7-ig szoros küzdelemben zajlott, egyik csapat sem tudott igazán elmenni, ám ekkor a franciák elugrottak: folyamatosan növelték az előnyüket, és a szünetre már 14-9-re vezettek. A második félidő eleje is úgy nézett ki, hogy eldőlt, a Fradi nemcsak, hogy nem tudta csökkenteni az előnyét, hanem éppen ellenkezőleg, megnövelte azt.

Már-már egyértelműnek tűnt a meccs, amikor a második félidő második felében a franciák mintha ráültek volna a mérkőzésre, és a Fradi folyamatosan dolgozta le a hátrányát. A második félidő 20. perc környékén azonban megint elmentek 6 góllal a franciák. Ám a Fradi óriási hajrát produkált és 40 másodperccel a vége előtt feljött egy gólra, 25-24-re.

Ám ez sajnos kevés volt, bár a Metz 5 másodperccel a vége előtt elvesztette a labdát, de ennyi idő alatt már nem lehetett kidolgozott akciót végrehajtani.

Így a Fradi maradt a csoport 6. helyén, előrébb már biztosan nem lép. Most annak kell szurkolni, hogy holnap a hetedik helyen álló Rapid Bukarest hazai pályán pontot veszítsen a tavalyi 4. helyezett Esbjerg-gel szemben. Erre papíron minden esély megvan, mert a dánok sokkal erősebb játékosállománnyal rendelkeznek, de kérdés, hogy számukra mekkora tétje lesz még ennek a mérkőzésnek…