Pécsi kábítószer-terjesztő bűnbandát számolt fel a rendőrség. Összehangolt akcióban hét dílert fogtak el a baranyai rendőrök múlt csütörtökön – közölte a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

    A rendőrség tájékoztatása szerint egy 26 éves pécsi férfi terítette a „kristályt” két bejáratott emberének. Egy 22 éves nőnek és egy 19 éves férfinak, akik saját vevőkörüknek árulták a drogot, alkalmanként volt, hogy 40-50 grammot.
    A terjesztésben még négyen segédkeztek, akik az eladások után a 26 éves férfinak tartoztak elszámolással. Egyikőjük pedig egyben a fő terjesztő jobbkeze is volt, ő hajtotta be a tartozásokat.
    Azt írták, hogy a rendőrök az elfogássokkor több helyen simítózáras tasakokban kábítószergyanús anyagot, illetve drog terjesztéséhez használt eszközöket találtak és foglaltak le.
    Az előállítást és a kihallgatást követően az elkövetőket őrizetbe vették, a rendőrök kezdeményezték a 26 éves férfi, két közvetlen társa, valamint a behajtóember letartóztatását, míg a másik három terjesztő bűnügyi felügyeletének elrendelését.
    Ellenük kábítószer-kereskedelem miatt indult nyomozás, az elfogáskor tetten ért vásárlóval szemben pedig kábítószer birtoklása miatt indult eljárás.

forrás: mti

További hírek itt!