Nemrégiben kisorsolták az olimpia vízilabda-versenyének a csoportköreit. Mivel mindkét válogatottunk szerzett kvótát, a sorsolás számunka is komoly téttel bírt. És végül azt lehet mondani, hogy Fortuna nem hagyott el minket.

A férfiaknál talán örömhír, hogy a negyeddöntős fiaskó után a franciáknak Párizsban van lehetőség visszavágni. E mellett még Spanyolország, Szerbia, Ausztrália, valamint Japán lesznek ellenfeleink, így mondhatjuk, hogy a csoportból való továbbjutás elvárt.

A nők kifejezetten szerencsés csoportban szerepelhetnek, ugyanis mind a világbajnok USA, mind az elődöntőben általunk éppen csak legyőzött Görögország, mind a szintén komoly játékerőt képviselő Spanyolország a másik csoportba került. A magyarok ellenfelei a tavalyi Vb-t megnyerő Hollandia, a dél-afrikaiak visszalépése miatt kvalifikáló Kanada, a vb-n szintén csoportellenfél Ausztrália, valamint Kína lesznek. Nem nehéz csoport, de fontos, hogy legalább az első 2 hely valamelyike meglegyen, különben a nyolcaddöntőben várhatóan egy nagyon kemény ellenfél érkezik.