Váratlan hírt osztott meg szerdán egy online közzétett videóban Till Attila és a TV2 Csoport vezérigazgatója, Pavel Stantchev, akik bejelentették, hogy tizenkét év után, rekordnyereménnyel tér vissza idén a képernyőre a csatorna legendás tehetségkutatója, a Megasztár – derült ki a csatorna közleményéből. Erről a Telex számolt be.

„Amióta csatlakoztam a TV2-höz öt évvel ezelőtt, azóta az volt az álmom, hogy visszahozzuk a csatorna legemblematikusabb énekes tehetségkutató műsorát, a Megasztárt. Egy egész magyar nemzedék nőtt fel ezen a produkción, tele fantasztikus tehetségekkel és érzelmekkel. Hála a csapatunknak, most ez az álom valóra válik. Alig várom!” – mondta Pavel Stantchev, a TV2 vezérigazgatója.

A Megasztár eddig 6 évadot élt meg a TV2-nél. Az első 3-at, ami 2003-ban, 2004-ben és 2005-ben volt, sokan a mai napig a magyar televíziós tehetségkutatók csúcsának tartják. Ebből a generációból nagyon sokan meg is maradtak. A három győztesen – Tóth Vera, Molnár Ferenc Caramel és Rúzsa Magdi – olyan előadók színesítették a mezőnyt, mint Oláh Ibolya, Gáspár Laci, Palcsó Tamás, Puskás Peti, Tóth Gabi, Varga Feri vagy Bocskor Bíborka. De még a döntőkbe be nem jutottak között is olyan személyek voltak, mint Polgár Odett, Pápai Joci vagy Heinz Gábor Biga.

A következő 4 évad 2008 és 2012 között zajlott kétévente. Ekkor már több kritikát kapott a műsor, főleg azért, mert sokak szerint elment egy valóságshow irányába, kevesebb szólt a zenérőé és a tehetségekről, több bulvárról. Ezzel együtt is maradtak ismert arcok, a három győztes – Király Viktor, Tolvai Renáta, Radics Gigi – mellett ezeknek a szériáknak valamelyikében bukkant fel Kállay-Saunders András, Kökény Renáta, valamint Hien is.

Az új műsorról azt mondták, alkalmazkodni fog a kor igényeihez. De jelenleg nehezen tudom eldönteni, hogy ez jó vagy rossz hír-e.