Időjárás Baranya vármegye térségében: Pénteken élénk, olykor erős lökésekkel is kísért D-i szél fúj. Pár fokot tovább enyhülhet a már így is jóval az évszakos átlagnál enyhébb idő.
Túlnyomórészt erősen felhős, borult égbolt lesz jellemző, csak átmeneti, rövid időszakokra vékonyodhat itt-ott a felhőzet.
Eső napközben csak elszórtan, időszakosan fordul elő, nagyobb valószínűséggel az ország északi felén, de elvétve délebbre sem kizárt átmeneti szemerkélés.
Este, majd éjjel érkezhet térségünkbe nyugat felől egy kissé intenzívebb esőket adó csapadéksáv. A Dunántúlon és északon várható belőle pár órás, tartósabb csapadék, de ahogy a középső, majd hajnalban a keleti térséget is eléri, szórványosabbá válhat az eső.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

péntek reggel 9,
péntek délután 15,
szombat reggel 9 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
– Szombatra eleinte keleten még élénk, majd országszerte mérsékeltebb DDNY-i szél mellett alapvetően borongós idő ígérkezik. A felhőzetből, elszórtan, délelőtt előreláthatólag főként északkeleten, keleten, délután pedig inkább délkeleten, délen, majd az esti órákban, nagyjából a Duna vonalától keletre hullik eső.ű

– Vasárnap is D-ies irányú marad a légmozgás, ami várhatóan elsősorban a keleti és nyugati határmegyékben élénkül fel. Általában erősen felhős égbolt marad a jellemzőbb, de nyugaton és keleten kissé szakadozhat, csökkenhet a felhőzet, itt-ott előbukkanhat a nap is. Elvétve lehet csak kisebb szemerkélés. A változékonyság ellenére enyhe időre lehet készülni, különösen a déli, délkeleti megyékben emelkedhet szokatlanul magasra a hőmérséklet.

– Hétfőre is hasonlóan változó felhőzet és meg-megélénkülő D-ies szél ígérkezik az évszakos átlagnál jócskán magasabb hőmérséklettel.

– Keddre jelentősen növekvő előrejelzési bizonytalansággal, de hidegfront érkezése körvonalazódik. A front előtti D-i áramlással még kiadós eső érkezhet, majd északnyugat felől feltámad az ÉNY-i szél. Visszaeshet a hőmérséklet.

– Szerdára, egyelőre változóan, olykor szakadozottan felhős égbolt mellett elszórtan előforduló záporok látszanak a legvalószínűbbnek.

forrás: eumet

További hírek itt!