A pécsi Tüke Busz Zrt. törvényi kötelezettségének eleget téve közzétette az elégséges szolgáltatást biztosító menetrendet a február 27. (kedd) és 28. (szerda) napokra tervezett autóbusz-vezetői sztrájk idejére.

A sztrájkkal érintett napokon is prioritásként kezelik a város ipari parkjaiban működő, illetve a kiemelt foglalkoztatók dolgozóinak a műszakváltásokhoz igazodó munkába- és hazajutását.

Törekszenek arra, hogy a pécsieket minden lehetséges felületen pontos információkkal lássák el a két napos sztrájk ideje alatt is.

A sztrájkkal érintett két munkanapon az elégséges szolgáltatás tekintetében a Személyszállítási szolgáltatásokról szóló 2012. évi XLI. törvény és a Sztrájkról szóló 1989. évi VII. törvény 4. § rendelkezéseinek kell megfelelni, ami különbséget tesz a sztrájkkal érintett első és az azt követő tovább napok elégséges szolgáltatásainak meghatározásában.

• Február 27-én, (kedden) a normál menetrendben 1884 járat közlekedne. A sztrájkmenetrendben az elégséges szolgáltatás 1738 járat indításával (a normál menetrendhez képest összesen 146 járattal kevesebbel) biztosítható.

• Február 28-án, (szerdán) a normál menetrend szerint ugyancsak 1884 járat indulna, a sztrájkmenetrendben az elégséges szolgáltatás ezen a napon 1363 járat indításával (a normál menetrendhez képest összesen 521 járattal kevesebbel) biztosítható.

A pécsiek pontos tájékoztatása érdekében:

• minden buszmegállóba figyelemfelhívó tájékoztatást helyeztünk ki, amelyen az ügyfélszolgálat telefonszámát (hívható: hétfőtől-péntekig 72/510-992), a diszpécserszolgálat telefonszámát (hívható: a 72/224-654-es számon) és a weboldalunk címét is feltüntettük;

• a sztrájkmenetrendet közzétettük a Tüke Busz Zrt. honlapján (www.tukebusz.hu), és a társaság közösségi oldalán egyaránt;

• továbbá a Google térképalkalmazás útvonaltervezőjét is frissítettük a sztrájkmenetrenddel és figyelemfelhívással, így azok is pontosan meg tudják tervezni utazásukat, akik ezt az alkalmazást használják.

Kimaradó járatok listája:

https://mobilitas.biokom.hu/sztrajk

Érvényes menetrend:

https://mobilitas.biokom.hu/menetrend

Kérik utasaik türelmét és megértését!

A bahir.hu oldalon folyamatosan talál friss híreket, információkat.