Több helyszínen, több gépkocsi karambolozott a vasárnap reggeli órákban az M7-es autópálya mindkét oldalán. – olvasható a BM Országos Katasztrófavédelem hivatalos oldalán.

A balesetekben egy autóbusz, kamionok, kisteherautók és személygépkocsik is érintettek voltak. A Balaton felé vezető sávokon, Pázmánd közelében, két helyszínen futottak egymásba járművek, míg a főváros felé, Velence és Kápolnásnyék között egy több száz méteres szakaszon történtek karambolok. A székesfehérvári, a dunaújvárosi, a sárbogárdi, a péti, a siófoki, a szigetszentmiklósi és a törökbálinti hivatásos, valamint a pázmándi és a mezőfalvai önkéntes tűzoltók, illetve a Sárvíz Önkéntes Tűzoltó Egyesült tagjai vonultak ki a balesetekhez.

A műszaki mentés még a délelőtti órákban is tartott. Az egységek egyebek közt tűzoltódaru segítségével szabadítottak ki egy személyautót, amely egy kamion alá szorult.

Több baleset is történt a sztráda mindkét oldalán.

Több, különálló közúti közlekedési baleset történt 2024. február 25-én reggel az M7-es autópálya 44-es kilométerszelvényében, Velence térségében, feltételezhetően a sűrű köd következményeként kialakult rossz időjárási és látási viszonyok miatt. A balesetekben több tucat jármű érintett. A rendőrök teljes pályás útlezárás mellett végzik a helyszínelést és a műszaki mentést. Mindkét irányban több kilométeres a torlódás.

Kérjük a járművezetők fokozott figyelmét és türelmét! Felhívjuk továbbá a figyelmet, hogy mindig az aktuális látási, időjárási és útviszonyoknak megfelelően válasszák meg a jármű sebességét!

… hogy mindenki hazaérjen! – olvasható a rendőrség hivatalos oldalán.

Forrás: police.hu, katasztrofavedelem.hu