A Pécs Most Egyesület e hét pénteken – március 1. – 18:30-tól a Nappaliban tartja a Városviták elnevezésű eseménysorozatának következő rendezvényét. A fórum az „Akkugyár? Atomtemető? Uránbánya? Hogyan védhetjük meg Pécs környezetét és a természeti kincseit?” címet viseli.

A szervezők így írnak a pénteki eseményről:

  • Semmit nem mond a kormány arról, hogy milyen beruházást szánnak Pécs mellé, a fontos vízbázisok mellett kijelölt területen.
  • Az „atomtemető” helyszínének kutatásával kapcsolatos projekt folytatódik, az ígéretek ellenére nem kérdezték meg erről a térség lakosságát.
  • Egy cég továbbra is uránbányát akarna létesíteni Pécs területét érintően, eljárások vannak folyamatban a Kormányhivatalnál.
  • Pécsett korábban bizonyítottuk, hogy készen állunk, és képesek vagyunk arra, hogy megvédjük a városunk egészséges környezetét, hogy megvédjük a vízbázisokat, megvédjük az itt élő emberek érdekeit, az ingatlanok értékét. Városunknak szüksége van a gazdaság erősítésére, de ez nem veszélyeztetheti a vízkincsünket, a város legfontosabb vízbázisait.
  • Beszéljünk közösen arról, hogy milyen környezeti veszélyeket látunk, és mit tehetünk közösen, hogy megvédjük gyermekeink jövőjét.

További részleteket és az eseményen résztvevők névsorát hamarosan közzé fogják tenni a Facebook eseménynél, amelyet ITT találhatnak:

https://www.facebook.com/events/961862702129942

Időpont: 2024.03.01. 18:30

Helyszín: Nappali (Pécs, Király utca 23-25.)

A rendezvényre a belépés ingyenes!