A Pécsi Járásbíróság F. A. J. vádlottat két rendbeli közúti veszélyeztetés és egy rendbeli segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt egy év börtönre ítélte.

A vádirat szerint a vádlott férfi és E. T. sértett férfi 10 éve haragos viszonyban vannak egy korábbi konfliktus miatt. Tavaly április 7-én a délutáni órákban a sértett egy pécsi presszóban italozott élettársával, B. B. H. sértett nővel. A két férfi köszönt egymásnak.

A pár később hazaindult, amikor látták, hogy a vádlott nekiment a partoldalnak kocsijával, tolatni kezdett. Ezt követően megállt, kiszállt, majd a két férfi szóváltásba keveredett. A vádlott ezután visszaült, majd nagy sebességgel nekiállt tolatni úgy, hogy a jármű pótkereke hozzáért a nő mellkasához.

A pár ekkor értesítette a Pécsi Rendőrkapitányságot, majd különváltak. A vádlott viszont meglátta az úton gyalogló E. T.-t, és azt gondolta: megleckézteti. Hátramenetbe kapcsolt és kipörgő kerekekkel tolatni kezdett a közelben található ingatlan kerítése irányába, neki is ütközött. Nem sokon múlt, hogy E. T.-t is elüsse, de ő elugrott a jármű elől. E. T. emiatt elesett, megzúzódott a könyöke, ami nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérülésnek minősül.

Az ítélet jogerős.