Ma – február 29-én – kezdetét veszi a 2024-es Formula 1-es szezon. Az új autókat február 21. és 23. között már láthattuk pályára gurulni a szezon előtti tesztek során, a valódi erősorrendről azonban a mostani hétvégén kaphatunk majd először képet.

A maratoni, összesen 24 nagydíjhétvégéből álló idény első helyszíne a korábbi években megszokott Bahrain lesz. A motorok pedig magyar idő szerint 12:25-kor bőgnek fel, ekkor kezdődik az első szabadedzés, majd ezt követi a második edzés délután 16 órakor.

A szemfüles szurkolóknak feltűnhetett, hogy a megszokottól eltérően nem pénteki napon kezdődik a nagydíjhétvége programja. Ennek oka, hogy március 10-én kezdődik a ramadán, a szervezők pedig erre tekintettel alakították át a programot, hogy az ne érintse majd a Szaúd-Arábiában rendezett második futamot. Annak érdekében tehát, hogy a csapatoknak elegendő idő álljon rendelkezésükre az utazáshoz és felkészüléshez, változtattak a megszokott programon. Az első két futam ennek értelmében vasárnap helyett szombaton kerül megrendezésre. Ezt követően március végén az ausztrál nagydíjtól kezdve már a szokásos forgatókönyv alapján zajlanak majd az események.

A közvetítés lebonyolításában nincs változás, Magyarországon továbbra is az M4 Sport műsorán láthatjuk majd az F1-es hétvégék teljes programját.

Önök követik majd a versenyeket? Ha igen, melyik pilótának vagy csapatnak szurkolnak?

Kiemelt kép forrása: Formula1.com