Noémi, a három gyermekét egyedül nevelő anyuka tegnap este a Kincsvadászok adásába kínálta fel megvételre az általa a műsorba vitt tárgyat. Szomorú, hogy az asszony férje két éve elhunyt, így az anyagi körülményeik javítása miatt egy porcelánfigurát vitt a licitálók elé.

A licitálók elé kerülés előtt, Kelen Anna szakértő elmondta, a tárgy tömeggyártásban készült, így nem biztos, hogy 20 ezer forint alatt fog kapni majd érte az eladó.

„Egyedül nevelem a gyerekeket, fölszámolok mindent, megválok mindentől, amit nem használok.” – mondta Noémi a értékesítés miértjéről.

Egyedül Fejes Tamás és Fertőszögi Péter tettek ajánlatot, ami 17 ezerig kúszott fel. Elmondták, ez az összeg is inkább azt jelképezi, hogy segíteni szeretnének a nő anyagi körülményein, hiszen a tárgy kevésbé érdekes. – írja a 24.hu

Mivel az asszony elmondta, hogy 25 ezer forintért már megválna a tárgytól, ám annyit Fertőszögi már nem volt hajlandó fizetni. Ekkor lépett közbe Fejes:

„Jó, én 25 ezerért megveszem, hogy támogassalak téged, mert tragikusnak tartom, hogy itt tartanak magyar családok, hogy ilyen lépésekre szükségük van. Én meg odaadom ezt neked, hogy adjátok el, és akkor nullán kiszállok belőle” – fordult Fejes Tamás az aukciós házat vezető Fertőszögi felé.

Noémit nagyon meghatotta Fejes tette, könnyek közt nyilatkozott az előadás után:

„Hálás vagyok, hogy annak ellenére, hogy nem kellett neki segített. A porcelán árát teljes egészében a családi költségvetésbe forgatom be.”

A bahir.hu oldalon folyamatosan talál baranyai, közéleti híreket, információkat.