Várható időjárás: Hétfőn hajnalban előfordulhat párásság.
Napközben a Dunántúl nyugati és déli tájain, valamint az északkeleti határvidéken felhősebb idő a valószínűbb, időszakos, szűrt napsütéssel, míg a középső és délkeleti országrészben tartós napsütés várható, melyet csak mérsékelt felhősödések zavarnak időről-időre.
A délkeleti országrészben még élénk lehet a DK-i szél, másutt gyenge marad a légmozgás. Továbbra is kifejezetten enyhe napra lehet készülni, délkeleten lesz a legenyhébb a kora délután.
Éjszaka hidegfront éri el az északnyugati országrészt. Ott ÉNY-ira fordul, de még csak kissé élénkül a légmozgás. Alapvetően gyengén felhős, csillagfényes égbolt valószínű, az északi határmegyékben lehetnek felhősödések, illetve abban a térségben elszórtan egy-egy futó zápor is kialakulhat.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):
vasárnap délután 17,
hétfő reggel 6,
hétfő délután 17,
kedd reggel 6 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
Kedden gyenge hidegfront várható. Az ország nyugati, majd este már a középső és keleti térségében is megélénkül az É-i szél. Felhőátvonulásokkal tarkított, változó napsütés mellett elszórtan kialakuló záporok valószínűek. Sőt, elsősorban az északi országrészben, illetve az Alpokalja térségében megvan az esélye zivatar kialakulásának is.

Szerdán is még hidegfronti hatással számolhatunk. Mérsékelt, délután élénkülő É-i szél ígérkezik. Előreláthatólag délelőtt, a Dunántúl fölött felhős, szürke idő alakul ki, a nyugati határvidéken eső is előfordulhat. A középső és keleti térségben változóan napos-párás, illetve felhős idő a valószínűbb. Elvétve lehet ugyan jelentéktelen zápor, de nem lesz jellemző. Délután nyugaton is naposabbra fordulhat.

Csütörtökön már jelentősen növekvő előrejelzési bizonytalanság mellett – de elgyengülő légmozgásra és változóan napos, időnként, helyenként mérsékelten felhős időre van kilátás.

Péntektől most D-ire forduló és erősödő szél látszik valószínűbbnek, mellyel ismét enyhébb légtömeg érkezhet térségünkbe. Eleinte a hajnalok hidegebbé válhatnak, de a délutáni órák enyhének ígérkeznek.

Hétvégére, egyelőre élénk, erős D-i szél melletti változóan felhős-napos idő látszik a legvalószínűbbnek elvétve záporral. -írta meg az eumet

Forrás: eumet

További hírekért kattintson ide!