Baranyai időjárás: Szerdán alapvetően gyenge, mérsékelt É-ias szél fúj, mely délutántól először északkeleten és északnyugaton, majd estétől már több helyen is megélénkül, helyenként megerősödik.
Napos és erősen felhős időszakok, valamint területek váltakoznak, és elszórtan kisebb záporokra lehet számítani. Csökkenni kezd a hőmérséklet.
Éjszaka általában erősen felhős lesz az ég, és továbbra is előfordulhatnak záporok, szinte bárhol az országban. Hajnalban az északi hegyek magasabb pontjain akár hóba is átválthat a csapadék.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):
szerda reggel 4,
szerda délután 15,
csütörtök reggel 4 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
– Csütörtökön mérsékelt, helyenként élénk É-ias szél, nagyobbrészt erősen felhős ég, kevés napsütés, és szórványos záporok jellemzik majd az időjárást. Tovább csökken a hőmérséklet, 1-2 fokkal az átlagosnál is hűvösebb idő ígérkezik.
– Pénteken is a felhőké lehet a főszerep, de a csütörtökinél már hosszabb napos időszakok is lehetnek. Ezen a napon is előfordulhatnak itt-ott gyenge záporok. A szél fokozatosan D-ire fordul, és estétől élénkülni kezd.
– Szombaton az ország egy jelentős részén élénk DK-i szél fújhat. Változóan, főként nyugaton erősen felhős idő a legvalószínűbb. A Dunántúlon kisebb eső is lehet. Több fokkal emelkedhet a hőmérséklet.
– Vasárnap egy erősebb melegfront és csapadékzónája vonulhat át térségünk fölött, megerősödő DK-i széllel. Főként délutántól kezdődhet néhány órán át tartó, jelentősebb esőzés.

forrás: eumet

További hírek itt!