Közlekedési baleset történt ma a kora délutáni órában Pécs és Bogád között. – olvasható a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hivatalos oldalán.

A tűzoltók szabadítottak ki egy utast az egyik járműből.

A baleset során összeütközött két gépkocsi a Pécset és Bogádot összekötő úton, a nagykozári elágazásnál, a 16-os kilométerszelvénynél. A járművekben összesen hárman utaztak, ketten ki tudtak szállni. A pécsi hivatásos tűzoltók a jármű kitámasztását követően kiszabadították a harmadik utast. A balesethez a mentők is kiérkeztek.

A tegnapi nap sem múlt el baleset, tűzeset és mentés nélkül. Ez történt tegnap. – olvasható a Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi igazgatóság hivatalos oldalán

Körbálák égtek Kővágószőlősnél

Tizennégy körbála égett teljes terjedelmében tegnap délután Kővágószőlős külterületén. A szántóföld szélén álló bálákat a pécsi hivatásos tűzoltók felügyelet mellett leégették, majd a visszamaradt hamut vízsugárral eloltották. A tűz másra nem terjedt át. 

Macskát mentettek a siklósiak

Csaknem harminc méter mély kútba esett egy macska tegnap késő délután Bissén, a Kossuth Lajos utcában. A kiszáradt kútból a siklósi hivatásos tűzoltók kosár és mentőkötél segítségével mentették ki a bajbajutott állatot.

Szeméttároló égett Komlón szerda este

Ismét tűz keletkezett annak a komlói tízemeletes épületnek a szeméttárolójában, amelyben február 25-én egy égő cigarettacsikk okozott tüzet. A Vértanúk utcai társasházban lévő hulladékgyűjtőben papír, műanyag és kommunális hulladék égett, a szemétledobó alja megolvadt, illetve a lépcsőház a második emelettől felfelé füsttel telítődött. A város hivatásos tűzoltói eloltották a lángokat, majd átvizsgálták és kiszellőztették a házat. A Baranya vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat bűncselekmény gyanúja miatt tűzeseti helyszíni szemlét folytatott le. A lakóknak nem kellett elhagyniuk a házat és személyi sérülés sem történt.

Forrás: katasztrofavedelm.hu, baranya.katasztrofavedelem.hu

A bahir.hu oldalára folyamatosan érkeznek a friss baranyai hírek, információk.