Újabb szántóföldeket vett Orbán Győző – derült ki az állami online adatbázisból. Az ő nevén lévő hatvanpusztai birtokkal együtt mostanra legalább nyolcvanhektárnyi föld van a miniszterelnök édesapjának tulajdonában a Felcsúttal szomszédos Alcsútdobozon. – írja a napokban közzétett cikkében a Szabad Európa

Harminc napig elérhetők online a termőföldre vonatkozó adásvételi és bérleti szerződések a kormány által működtetett közigazgatási hirdetmények oldalán. A termőföldeket érintő adásvételi, illetve a bérleti szerződéseket az érintett önkormányzatok is kifüggesztik a hivatal hirdetőfalán, ahol szintén ugyanígy harminc napig.

Magyarország miniszterelnökének édesapja, Orbán Győző összesen 83,25 millió forintot fizetett a most szerzett területekért a nyilvánosságra hozott szerződések szerint.

Ezek közül a területek közül néhányra még ugyan 2029 végéig haszonbérleti joga van a kajászói KlilFarm Kft.-nek. A Kft-nek, vagyis a bérlő cégnek a Szabadhegy család több tagja a tulajdonosa. Szabadhegy Péter, aki New Yorkban született, akiről tudható, hogy (és ahogy a nevét saját maga is írja: Szabadhegÿ Péter) korábban Magyarország londoni nagykövete is volt. Szabadhegy többek közt a testvérével együtt üzlettársa volt több cégben Csák János jelenlegi kulturális és innovációs miniszternek, aki pedig Szabadhegy előtt volt a londoni magyar nagykövet.

A Szabad Európa azt írja, hogy Orbán Győző összesen több mint harminchektárnyi szántót vásárolt Alcsútdobozon, ebből kilenc hektárt a hatvanpusztai birtok közelében.

A bahir.hu oldalán folyamatosan talál friss közéleti híreket, információkat is.