Éjfél előtt fél órával érkezett jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy Zuglóban füstöl egy kétszintes társasház egyik földszinti lakása. – olvasható a közlemény a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hivatalos oldalán.

A tűzoltók percek alatt az Ilka utcai társasházhoz vonultak, amelynek az egyik harmincöt négyzetméteres lakása teljes terjedelmében égett. A lakásban lomok voltak felhalmozva, ami nemcsak az oltást nehezítette, hanem a tűz terjedését is elősegítette.

A tűzoltók oltás közben találták meg a lakásban élő középkorú nő holttestét.

A tüzet néhány perc alatt sikerült megfékezni. A tűzoltók gyors beavatkozásának köszönhetően a tűz a társasház többi lakására nem terjedt át. Az épületből az oltás idejére húsz embert kellett kikísérni, akik az átszellőztetést követően hazamehettek. Az áram- és a gázszolgáltatást csak a kiégett lakásról választották le, így lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Az épületben és környékén felhalmozott hulladék nemcsak a tűz keletkezésének veszélyét növeli, hanem a menekülés lehetőségét is rontja. Az otthonunk tisztán tartása tűzvédelmi szempontból is fontos. – figyelmeztet honlapján a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága.

Forrás: katasztrofavedelem.hu

Fotó: Illusztráció

A bahir.hu oldalon folyamatosan értesülhet a legújabb hírekről, információkról.