A Telekom Veszprém a Pick Szegeddel játszik a legjobb 8-ba jutásért a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában. A párharc Szegeden kezdődik.

Az már a múlt héten eldőlt, hogy a Szeged a csoportjában a legjobb 6 között végez, így bejut a TOP12-be. Ugyanakkor a hétközi Kiel elleni veresége egyértelművé tette, hogy csak a csoport hatodik helyén végez, vagyis a másik csoport 3. helyezett csapatával csap össze.

Ez pedig a Veszprém-Magdeburg meccsen dőlt el. Veszprémi győzelem esetén ugyanis a csoport 2. helyén végez a bakonyi gárda, ami automatikus legjobb 8 közé jutást eredményez. Vereség esetén viszont visszacsúszik a 3. helyre, és a Szegeddel játszik. Ez utóbbi következett be, ugyanis a Veszprém hazai pályán 28-26-os vereséget szenvedett a címvédőtől.

Gulyás Péter, a Veszprém másodedzője nem örül, hogy így alakultak a dolgok, de ettől függetlenül optimista:

„Vegyes érzéseim vannak, de azt gondolom, az a kézilabda, ami felé tendálunk ebben az idényben, az nagyon jó. Jó csapatunk, nagyon jó tartásunk, rendkívüli védekezésünk van, gyors indításaink vannak, amiket rendkívül sokat gyakorlunk. Ezeknek majd előbb-utóbb ki kell jönniük, hiszen a szezon nagyon hosszú” – nyilatkozta Gulyás a Nemzeti Sportnak.

A párharc győztese a dán Aalborggal játszik a legjobb 4 közé jutásért.