Sokáig nem jártam az Alice’s Cake cukrászdában, kicsit meglepő módon, mert egyébként közel lakok hozzá. Ugyanakkor az ember sokszor a bejáratott helyeit nem szívesen hagyja ott az ismeretlen kedvéért, így közeli helyek is kieshetnek a képből. A fordulópontot nálam a februári Pepita Kvíz jelentette, ahol beugróként voltam jelen és a csapat, amiben játszottam, dobogós lett. A nyeremény része volt egy 20%-os kupon a cukrászdába, amit én kaptam meg. És egy családi ebédnél úgy döntöttünk, ideje felhasználni!

Őszintén sajnálom, hogy végül édesapám vásárolta meg, így a kínálatot nem láttam, de apám szerint elég bőséges és a mentes termékek is szép számban jelen vannak (édesanyám cukorbetegsége miatt nálunk ez mindig szempont). Azóta már másodszor is vásároltunk onnan, azt már „normális” áron, ami sejteti, hogy az első alkalommal elégedettek voltunk. Írok azokról a süteményekről, amiket a két alkalommal kóstoltam. Sajnálom, hogy csak néhányról készítettem fotókat, de elhihetitek, hogy a többi is látványos volt.

Legelőször a franciakrémesüket kóstoltam meg, ami már szemre is gyönyörű volt, a krémje legalábbis nagyon szép, erőteljes színű. És szerencsére ízében sem maradt el, hozta a hagyományos franciakrémesek ízét, ahogy a tetején lévő karamella is. Ezeknél a nagyon hagyományos süteményeknél nagy világmegváltást sosem várok, de amit kell, azt remekül hozta ez a desszert.

Egy islert is kóstoltam, szintén nagyon jó. A tésztája kifejezetten kellemes, a csokoládé is jó, és a benne lévő lekvár íze is, bár engem picit zavart, amikor egy egész magra haraptam, annak elég fanyar íze volt, de ezt leszámítva teljesen oké.

Kóstoltam egy puncsos szeletet is. A piskótája édes, laza, nagyon ízletes, a benne lévő töltelék is hozz azt a valódi puncsos íz, nem csak puncsaromás krémet éreztem a számban. A tetején lévő fondán picit lefolyt, amikor oldalra fektettem, de ízeiben az is remek.

Összességében nálam a hagyományos édességek is bőven hozzák azt a szintet, amit elvárok. De az igazi pozitív meglepetés a mentes sütemény volt. Egy csokoládés-málnás tortaszeletet kóstoltam meg először, egy erdei gyümölcsöset másodszor. Mind a két krém nagyon könnyed, kellemes, szinte már azt mondanám, hogy nyári krém volt, olyan üdítő hatása volt, viszont e mellett jó ízű, és egyáltalán nem éreztem, hogy habosítva lenne. A csokis piskóta meg ugyanazt a laza szerkezetet és kellemes ízt hozta, amit a hagyományosok. Nem tudom miből készült, de talán életemben most mondtam először azt egy mentes süteményre, hogy ha nem tudnám, hogy ez egy tej- és gluténmentes étel, akkor magamtól nem jöttem volna rá. Ez pedig nálam elég nagy szó.

Őszintén szólva, az árakról nem tudok mit mondani, mert mint mondtam, édesapám vásárolt, de azt mondta, hogy nem drágább, mint a jobb minőségű belvárosi cukrászdák (és ezt a weboldal árai alapján én is így gondolom). A sütemények mérete pedig abszolute normál adag, egy ebéd utáni desszertnek egy szelet, nagyobb étvágyúaknak kettő – bőven elég. A kóstolások után bátran merem ajánlani a helyet, mind a választék, mind a minőség, mind a mennyiség nagyon korrekt.

Elérhetőségek:

Cím: 7632 Pécs, Pannónia utca 26.

Telefon: (72) 337 407

E-mail: pecs@alicescake.hu

Weblap: alicescake.hu