Az LMP felszólítja a Fővárosi Önkormányzatot és Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy ne adják el a kelenföldi kollégiumot.

    Kanász-Nagy Máté, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese hétfői, online is követhető sajtótájékoztatóján a családi ezüst kiárusításaként értékelte, hogy a főváros meghirdette a XI. kerületi ingatlant „potom 6,5 milliárd forintért”.
    A politikus szerint a legnagyobb probléma, hogy a telek építési övezeti besorolása különlegesen szélesre tárja a megvalósítható rendeltetések körét. A logisztikai rendeltetés kivételével gyakorlatilag bármilyen más funkció megvalósítását lehetővé teszi.
    A párt szerint az épületnek továbbra is a lakhatást kellene szolgálnia. A fővárosnak ezért meg kellene kötnie a beruházó kezét. Kikötve például, hogy két emeleten szociális bérlakásokat, másik két emeleten szolgálati lakásokat kell kialakítania pedagógusoknak, szociális és egészségügyi dolgozóknak – érvelt Kanász-Nagy Máté.
    Megjegyezte, azért is furcsa Karácsony Gergely magatartása, mert a főpolgármester – egyébként jogosan – számon kéri a kormányt, amiért „kiárusítja” Rákosrendező területét.

forrás: mti

További tartalmak itt!