Vitázy Dávid hétfő reggel azt mondta: legkésőbb március végéig eldönti, hogy indul-e a 2024-es önkormányzati választáson vagy sem. Mint mondta, az LMP és számos civil szervezet is örülne a jelöltségének. – írja ma délutáni cikkében az index.hu

Az egykori közlekedési államtitkár, Vitézy Dávid  március 11-én, hétfőn reggel az ATV Start című műsorban nyilatkozott arról, hogy elindul-e a főpolgármesteri posztért vagy sem.

„Nem döntöttem még ezt el, ígérem, hogy március végéig végleges választ fogok arra adni, hogy elindulok-e ezen a főpolgármester-választáson.” – mondta a beszélgetés során felvetődött kérdésre Vitézy Dávid.

Vitézy Dávid a műsorban azt is elmondta, hogy az LMP mellett még számos civil szakmai szervezet is megkereste azzal, hogy főpolgármester-jelöltként induljon el a közelgő választásokon.

Hozzátette, hogy folyamatosan arra „unszolják”, hogy vállalja el a jelöltséget, és induljon el a 2024-es főpolgármester-választáson.

A kérdés egyelőre az, hogy ki lesz Karácsony Gergely legütősebb, vagyis első számú kihívója a 2024-es önkormányzati választásokon. Mindenesetre annyit már lehet tudni, hogy a jelenlegi főpolgármester újraindulását a Demokratikus Koalíció, a Momentum, az MSZP, valamint még a Párbeszéd is támogatja. Viszont az is biztos már, hogy többen is kivonultak Karácsony mögül, hiszen eddig már több párt is megnevezte már a fővárosi főpolgármester-jelöltjét, köztük a Jobbik – Konzervatívok főpolgármester-jelöltje Brenner Koloman, a Mi Hazánk Mozgalomé Grundtner András, miközben úgy tűnik, hogy az LMP Vitézy Dávid volt közlekedési államtitkárral tárgyal a lehetséges indulásról.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke Vitézy indulásáról úgy nyilatkozott, hogyha a Fidesz is beáll Vitézy Dávid mögé, akkor Karácsony Gergely veszíteni fog.

A bahir.hu oldalán folyamatosan értesülhet a legújabb hírekről, információkról.