Interjút adott Magyar Péter a 444.hu-nak, amiben bővebben is kitért politikai terveire.

A beszélgetés apropója a március 15-re tervezett megmozdulás volt, aminek kapcsán Magyar hosszan beszélt arról, hogy mik a jövőbeni tervei. Ennek tökéletes összefoglalója az interjú utolsó mondata:

Március 15-e után el kezdjük szervezni azt a politikai erőt, ami fel tud lépni, és le tudja bontani a NER-t és azt a politikai status quo-t amelyben élünk 30 éve.

Magyar a beszélgetésben elmondja, hogy rengeteg megkeresét kapott, „több tízezer email-t kaptam, messenger-t, telefonhívást”, ami őszintén meglepte. Szerinte ez az ügy „nemcsak a budapesti buborékokba jutott el, hanem a legkisebb falvakba is.”

A politikai szerepvállalás kapcsán azt állította, hogy sok minden dőlt még el. Ugyanakkor szerinte a 20-30 éve fennálló politikai status quo-t kell megváltoztatni. Szerinte nagy gond, hogy nincsen olyan alternatíva jelenleg, ahova a magyar emberek többsége, „a mérsékeltek, egy modern európai országot elképzelők többsége, csatlakozna.”

„Egy képviseletei demokráciában, aki hatást akar gyakorolni a folyamatokra, annak pártba kell gondolkodni. (…) A válaszom az az, hogy igen, egy pártnak kell lennie a végén, de hogy ez milyen párt, mikor indul, milyen választásokon, ki van benne, kivel köt szövetséget, erre most nem tudok válaszolni. Ilyen szempontból március 15-e vízválasztó. Látni fogjuk, hogy egyáltalán milyen igény van rá, kiknek a részéről van erre igény.”

Magyar Péter szerint megüzenték neki Rogán Antal köreiből, hogy van olyan felmérés, ami szerint már most kapna 11 százaléket egy választáson. Azt is elmondta a fentiekkel némileg kevésbé összhangban, hogy a esetleg már az EP-választáson is elindulna az új pártjával.

Új politikai erő nélkül a Fidesz földcsuszamlásszerű győzelmet fog szerezni.

mondta ennek kapcsán.

Magyar Péter március 15-én délután 3 órára az Andrássy útra hirdette meg a zászlóbontást.

Forrás: 24.hu