Baranya időjárása: Pénteken délelőtt az ország nagyobb, középső és keleti tájain gyengén felhős, napos idő lesz jellemző, miközben a Dunántúl fölé mérsékelt vastagságú, növekvő felhőzet miatt szűrtebb, időszakosabb napsütés várható.
Délután a Dunántúl felett vastagszik a felhőzet, és a középső és keleti térség felett is egyre több felhő zavarja a napsütést. Estig eső nem valószínű.
Este már nagyrészt felhős égbolt várható, keleten lehet még mérsékeltebb, szakadozottabb a felhőtakaró. Éjszaka országszerte beborul. Északnyugaton, majd hajnalban már a Dunántúl nagy részén szórványos esőre is lehet számítani.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

péntek reggel 8,
péntek délután 17,
szombat reggel 8 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
Szombaton egy gyenge meleg, majd egy gyenge hidegfront érkezik térségünkbe. Erősebben felhős időben szórványos, mérsékelt esők várhatók. Előreláthatólag elsősorban a Dunántúlon, kisebb eséllyel és mennyiségben a Tisza vonalától nyugatra esik, míg a Tiszántúlon többnyire csapadékmentesen telhet a nap. Éjjel feltámad az ÉNY-i szél és nyugat felől lecsökken a felhőzet.

Vasárnap élénk, a középső országrészben erősebb lökésekkel is kísért ÉNY-i szél várható. Változó, szakadozott felhőzet melletti napsütéses idő kialakulására van kilátás. Délelőtt, keleten még a felhőké lehet a főszerep, illetve a keleti országrészben van elsősorban esélye futó zápor kialakulásának is.

Hétfőre gyenge, D-ies légmozgás valószínű. Ismét felhősebbre fordulhat, időszakosabb napsütéssel. Jelentős eső érkezése nem valószínű, de elszórtan, főként északon előfordulhat zápor.

Keddre hidegfront érkezése körvonalazódik szélerősödéssel, nyugat-kelet irányban átvonuló, szórványos, de esetenként hevesebb záporokat is adó csapadékmezővel. Északkeleten hűvös, délen enyhébb idő látszik a legvalószínűbbnek.

Szerdára front utáni nyugodt, tiszta, alapvetően napsütéses, de olykor mérsékelten felhős idő kialakulására van kilátás.

forrás: eumet

További érdekes tartalmak itt olvashatóak!