Több ezres tömeg gyűlt össze Budapesten az Andrássy úton a Magyar Péter által meghirdetett tüntetésre. – írja az atv.hu

Az elmúlt hetekben találkozóra hívta szimpatizánsait Magyar Péter. Az általa meghirdetett tüntetés ma délután 3 órakor kezdődött Budapesten, ahol a találkozó Cserhalmi György 1989-es március 15-i beszédének felidézésével, majd Varga Miklós Európa című közismert dalát énekelték el.

A népszerű és ismert beszéd és dal után Madarász Éva és Epres Attila az utóbbi napokban Magyar Péterhez érkezett üzenetekből olvastak fel néhányat, elsősorban azokból amelyeket az után írtak neki magyar állampolgárok, mikor Magyar Péter Novák Katalin volt köztársasági elnök bukását követően elkezdett nyilvánosan, ellenzékiként megszólalni.

A Nemzeti dalt Nagy Ervin szavalta el a rendezvényen, aki „Éljenek a szabad magyarok!” kiáltással hagyta el a színpadot. 

Ezek után a bevezetők után lépett a színpadra Magyar Péter, aki azonnal a Nemzeti dalból idézett, majd a márciusi ifjak követeléseit sorolta fel. Magyar szerint egykor a márciusi ifjakat senki nem vette komolyan sem Pesten, sem Bécsben, sem Párizsban, sem Londonban, sem Szentpéterváron.

Miközben ők egy egész országot tudtak maguk mögé állítani – tette hozzá Magyar Péter, majd azt mondta: bár véres csatákban Európa legtöbb országában  leverték a forradalmakat, de nem lehetett visszazárni a szabadság szellemét.

Magyar Péter szólt a bátorságról és az összetartásról is, amelyből meglátása szerint a márciusi ifjak példát adtak.

Szerinte: Magyarország nem a Döbrögik, hanem a Hunyadi Jánosok, Márai Sándorok és Ludas Matyik hazája.

Hallgassa élőben Magyar Péter szavait:

https://www.facebook.com/peter.magyar.102

A bahir.hu oldalon folyamatosan nyomon követheti a friss híreket, információkat.