Ki kellene szabadítani Budapestet a „szellemi polgárháborúból” – jelentette ki az LMP frakcióvezető-helyettese szombaton sajtótájékoztatón Budapesten. Jelezve: a helyzet megoldását Vitézy Dávid főpolgármesterré választásában látják.

    Kanász-Nagy Máté azt mondta, az egyik politikai oldal azt hangoztatja, hogy a főpolgármester-választáson valójában Orbán Viktor ellen kell küzdeni. A másik azt, hogy Gyurcsány Ferenc ellen, pedig nem valami ellen, hanem valamiért kell küzdeni.
    Azt látják az LMP-ben, hogy az elmúlt években Budapest a pártpolitikai csatározások színhelyévé vált. És sajnos mind a két főpolgármester-jelölt – Szentkirályi Alexandra és Karácsony Gergely – személye is ezt erősíti – tette hozzá.
    Azzal, hogy a Fidesz Szentkirályi Alexandrát indítja, egyértelművé tették, hogy azt szeretnék, hogy „Budapest legyen a kormánynak a szócsöve”. Szerintük megválasztása esetén a fideszes főpolgármester azt tenné, amit a miniszterelnök mond neki.
    Kanász-Nagy Márton rámutatott arra is, Karácsony Gergely a nemzeti ünnepen „olyan szerepben tűnt fel, mintha az ellenzék vezetője, ismét miniszterelnök-jelölt szeretne lenni”.
    Az önkormányzati választások arról szólnak, kit bízzunk meg azzal, hogy Budapest ügyeit intézze és jobbá tegye ezt a várost – tette hozzá.
    Az LMP szerint ha e két jelölt küzdelmét nézzük, fennmarad az a „szellemi hidegháború, szellemi polgárháború”, amely kialakult Magyarországon. Ők nem abban érdekeltek, hogy Budapestet kirángassuk a „szellemi posványból” – fogalmazott.
    Kanász-Nagy Máté a feladatok közül kiemelte egyebek mellett a lakhatás, a zöldfelületek, a munkahelyteremtés, a közlekedésszervezés, az egészségügy és a szociálpolitika erősítése, valamint a Rákos-Dubaj beruházás kérdését.
    Közölte: az LMP szeretné kiszabadítani a fővárost ebből a „szellemi polgárháborúból”, amihez egy harmadik útra és egy harmadik személyre van szükség; ennek a helyzetnek a megoldását Vitézy Dávid megválasztásában látják.

forrás: mti

További tartalmakért kattintson ide.