A férfiak mezőnyében az olimpiai kvótás Mészáros Krisztofer nyerte a tornászok egyéni összetett országos bajnokságát szombaton Budapesten.

    A magyar szövetség beszámolója szerint a csapatbajnokság első fordulója volt egyben az egyéni összetett verseny is. Előbbiben a Budapesti Honvéd SE vezet a Győri AC, a Ferencváros és a KSI SE előtt, a második fordulót szeptember 20-án rendezik. Egy csapatot felnőtt, ifjúsági és kadet tornászok alkothatnak, minden korosztályban maximum két fő. A bajnokságben minden szeren egy felnőtt, egy ifjúsági és egy kadet sportoló eredménye számít.
    Összetettben a győri Mészáros mögött klubtársa, Tomcsányi Benedek lett a második, a ferencvárosi Balázs Krisztián és Závory Szilárd pedig a harmadik.
    „Igazából három hete tudtam elkezdeni a teljes értékű felkészülést, előtte kisebb sérülések betegségek hátráltattak. A pontjaim alapján azonban ez igencsak jól sikerült, úgy érzem jó úton haladok” – nyilatkozta Mészáros.
    Az eredményhirdetést megelőzően elbúcsúztattak két tornászt, akik lezárták aktív pályafutásukat: Rengei Balázst és Bátori Szabolcsot a válogatott tagjai és egykori edzőik köszöntötték.
    Vasárnap a férfi felnőtt országos bajnokság szerenkénti döntőit rendezik meg 10.30-tól a Központi Tornacsarnokban.

    Férfi országos bajnokság, egyéni összetett végeredmény:
1. Mészáros Krisztofer (Győri AC) 85,400 pont
2. Tomcsányi Benedek (Győri AC) 80,400
3. Balázs Krisztián (FTC-Telekom) és Závory Szilárd (FTC-Telekom) 79,700

    Férfi csapatbajnokság, 1. forduló:
1. BHSE (Kiss Balázs, Juhász Balázs, Hamza-Vargity Bence Antal, Kis Dominik, Sas Nándor, Kiss Zétény) 241,400 pont
2. Győri AC (Mészáros, Molnár Botond, Nyikos Bernát, Gombás Balázs, Berki Márk) 230,600
3. FTC-Telekom (Balázs K., Závory, Szontagh Álmos, Péli Dominik, Ruck-Makay Bence) 227,100

forrás: mti

További sport hírek a Bahíren!