Ételmentés az applikációval

 A Munch szolgáltatása is bekerül az Auchan élelmiszermentő folyamatába áprilistól. Egyelőre két áruházzal indulnak, de nyár elejére várhatóan már az összes Auchan áruházban át lehet majd venni a kedvezményes árú, lejárat közeli termékeket tartalmazó csomagokat – tájékoztatta az áruházlánc kedden az MTI-t.

    A közlemény szerint háromféle csomaghoz lehet majd hozzájutni. A hűtést igénylő termékek a lejárat előtti napon, a pékáru a sütéstől számított 24 órán belül. A zöldség-gyümölcs pedig részletes minőségi előírásoknak megfelelve kerülhet a csomagokba. És csak jó minőségű, élelmiszerbiztonsági szempontokból megfelelő termékeket ajánlanak fel.
    A lejárat közeli élelmiszerek akár 66 százalékos árengedménnyel is elvihetők lesznek. A csomagok értéke és a kedvezményes ár minden áruházban egységes lesz. De a csomagokban szereplő termékek a készlettől függően áruházanként változhatnak.
    Azt írták, az élelmiszerpazarlás elleni küzdelem az Auchan fenntarthatósági stratégiájának egyik kiemelt eleme. A feleslegessé vált élelmiszereket rászorulókhoz juttatják el. Tavaly bevezettek egy mesterséges intelligencián alapuló applikációt, amely hatékonyabbá teszi kiárusítási folyamataikat, és áprilistól a Munch alkalmazásával további lehetőséget nyújtanak a vásárlóknak az élelmiszermentésre és a kedvező áron történő vásárlásra – közölték.
    A Munch-ot négy fiatal hozta létre 2020-ban azzal a céllal, hogy fellépjenek az élelmiszer-pazarlás ellen. A Munch olyan platform, amelyen keresztül éttermek, pékségek, boltok és szállodák kedvezményesen értékesítik az el nem adott, de jó minőségű ételeket. A cégbe 2022 novemberében beolvadt a cseh alapítású Nesnezeno applikáció, tavaly tavasszal megkezdték a működésüket Szlovákiában, idén pedig Romániában is.

forrás: mti