2024. június 9-én helyi önkormányzati választásokat, és Európai parlamenti képviselői választásokat tartanak Magyarországon.

Siklós kilenc választókörében legfeljebb 8 képviselő- és egy polgármesterjelöltre lehet leadni a voksokat, a jelöltek legkorábban április 20-án vehetik át az aláírásgyűjtő íveket.

Miután a kormánypártok helyi alapszervezeteinek tagsága jóváhagyta Riegl Gábor jelöltségét a közelgő helyhatósági választásokon, a város jelenleg is regnáló polgármestere lapunk kérésére megnevezte a szövetségre felkért képviselőjelölteket is. – írja a Siklósi Hírek.

Mint Riegl Gábor a Siklósi Híreknek elmondta, akár a legutóbbi választások alkalmával, most is 8 jelölt alkotja azt a csapatot, akikkel a következő ciklus célkitűzéseit képviselve a siklósiak bizalmát kéri.

A Fidesz-KDNP-VÉV választási szövetséget kötött, a támogatott jelöltek sorában Hirdi Attila, Rudolf Zsolt, Katona Csaba, Csuga Zoltánné, Szinyei Bence, Nagy Gergely, Szabó Balázs és Bohár Ervin foglal helyet.

Meghatározták a választókörzeteket Siklóson, melyek egyikébe a közelgő önkormányzati választásokon lakcímük szerint várják majd a szavazókat.

Arról, hogy ki melyik választókörzetbe mehet leadni a voksát mindenkit levélben tájékoztatnak majd. Két választókörzetet jelöltek ki a

     máriagyűdi Közösségi Házban, ahol 593 és 510 főt várnak,

     Batthyány Kázmér Általános Iskolában (861 fő),

     Gimnáziumban (962 fő),

     Kanizsai Dorottya Általános Iskolában (924 fő),

     Dózsa utcai óvodában (977 fő),

     a könyvtárban (857 fő), és kettőt

     a művelődési házban (952 és 960 fő).

Siklóson legfeljebb 8 önkormányzati képviselőre, és egy polgármesterre lehet szavazni június 9-én, a közelgő önkormányzati választásokon. Választásra azok kiírásakor 7.718 személy jogosult, melyek közül más uniós ország állampolgára 104, tartózkodási engedéllyel rendelkező lakos pedig 21 volt.

Forrás: Siklósi Hírek

A bahir.hu oldalon naponta talál friss, baranyai híreket, információkat.