A pécsi Dóm tér alatt néhány méterrel ókori városunk, Sopianae falai közé várják a családokat nagyszombaton. Március 30-án római öltözetben és katonai felszerelésben fotózkodhatunk, vagy a VR szemüvegek segítségével a 4. századba repülhetünk vissza, sőt korabeli társasjátékokat is kipróbálhatunk – írja közleményében a Zsolnay Örökségkezelő.

Valósággal beléphetünk a múltba, hiszen VR szemüvegek repítik a látogatókat a IV. századba, ráadásul a virtuális élményt aláfestő hangok teszik még élethűbbé. A március 30-ai családi napon nemcsak virtuálisan, hanem fizikailag is átélhetjük a múltat, hiszen korabeli ruhákat lehet felpróbálni, sőt, egy légiós katona teljes felszerelését is magunkra ölthetjük – így garantáltan látványos fotókat készíthetünk!

Aki kíváncsi arra, hogy mivel játszottak az ókorban, kipróbálhatja római társasjátékokat, például a Zsoldosok játékát. Aki pedig a húsvétra készülne, az egész napos kézműves foglalkozáson vehet részt, ahol a pogány rómaiak tavaszváró ünnepe és a keresztény húsvét ihlette emlékeket készíthet, többek között mozaikokat és tojásdíszeket.

További részletek és a pontos program ide kattintva található meg.