A TV2 két műsorszámát is vizsgálta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa; a testület szerződéses vállalás nemteljesítése miatt is intézkedett – közölte az NMHH kommunikációs igazgatója csütörtökön az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a testület megállapította, hogy a 2023. november 26-án délelőtt 10 órától sugárzott Fald fel! (4. évad, 29. rész) című műsorszám egyik szegmense reklámriportnak minősül, mivel a támogató megjelenítése meghaladta a támogatás nyújtotta népszerűsítés kereteit. Ezért a hatóság médiaszolgáltatót 500 ezer forint bírsággal sújtotta.

A médiaszolgáltató ellen nézői bejelentés nyomán is eljárás indult a február 17-én 19 óra 56 perctől sugárzott, Felhőkarcoló című műsorszám miatt. Mivel a műsorszám nem felelt meg a médiaszolgáltató által választott III. korhatár-kategóriában előírt szempontoknak, annak ellenére sem, hogy a médiaszolgáltató az eredetinél rövidebb, vágott verziót adta közre, valamint a sugárzási ideje sem volt megfelelő, a testület eljárást indított a TV2-vel szemben, és nyilatkozattételre kötelezte – írták.