Haladéktalanul távoznia kell Csizmadia Péternek a közéletből – áll a Pécs Jövője frakciószövetség közleményében. A városvezető szövetség a keddi közgyűlés után tette ki közleményét, melyben élesen bírálja a Fidesz polgármester-jelöltjét.

A kritika oka egy keresztkérdés volt, melyet a DK képviselője, Auth István tett fel. A képviselő arra volt kíváncsi, miért nem a várossal együtt ünnepelt Csizmadia Péter. A politikus válaszában pedig az is szerepelt, hogy ők nemzetárulókkal nem ünnepelnek együtt egy nemzeti ünnepen. Ez a kijelentés háborította fel a városvezetés képviselői.

Ez az egy mondat mindent elárul a NER működéséről, a Fidesz politikájáról és pécsi polgármesterjelöltjéről is – kezdi a közlemény – A Fidesztől soha nem kaptunk és nem is kapunk mást, mint lövészárkok ásását, kirekesztést, a „mi és az ők” kultúráját. A Fidesz politikájában nincs közösségépítés, nincs baráti jobb, nincs tolerancia és nincs a megbékélésre való hajlamnak a szikrája sem (…) Csizmadia Péter minden bizonnyal világrekordot döntött. Eddig még egyetlen politikusról sem hallottunk, akinek mindössze másfél hétig tartott volna, hogy jelöltté válása után egyetlen vállalhatatlan, arcpirító mondattal kiírja magát a közéletből.

Azok után ugyanis, hogy lenemzetárulózta a pécsiek közösségét, vagy akár csak pécsiek egy csoportját, ünneplő, megemlékező embereket, Csizmadia Péternek a pécsi nyilvánosság előtt már csak két feladata maradt. Bocsánatot kérni minden pécsitől, és haladéktalanul távozni a közéletből – zárja közleményét a  Pécs Jövője Frakciószövetség.