Nem indult jól a múlt héten a Bajnokok Ligája egyenes ági szakasza a magyar csapatoknak. A Ferencváros hazai pályán kétgólos, a Debrecen egygólos vereséget szenvedett, így elég távolinak tűnt bármelyik csapat továbbjutása. Tegnap azonban a Debrecen meglepő, 27-27-es döntetlent ért el a Vipers otthonában, és tényleg csak nüanszokon múlott a hajdúsági csapat csodája. Ma pedig a Ferencváros készült bravúrra.

És a bravúr most sem maradt el. A Fradi gyakorlatilag a félidő elejétől irányította a játékot, folyamatosan vezetett, de az igazi diadalmenet a 11-18. perc közötti időszak volt, amikor a 7-6-os előnyüket 12-6-ra növelték. Ezután viszont a franciák kapták össze magukat és a 25. percben ismét csak kétgólos, 13-11-es előnyünk volt. A hajrá azonban megint a Fradié volt, így 16-12-vel a zöld-fehér alakulat vonulhatott kedvezőbb pozícióból a szünetre.

A második félidőben a Fradi tartotta az előnyét, sőt, még növelni is tudta, szűlk 8 perccel a vége előtt már 27-21-re vezetett. Ezután viszont megint a Brest percei következtek, ráadásul egy ismételten feltehették a szurkolók a kérdést, hogy miért nincs videóbíró a BL-ben, ha a válogatott versenyeken van: 27-23-nál Foppa lövését a francia kapus nyilvánvalóan a gólvonalon túlról kotorta ki, de a bírók nem látták gólnak. Majd az ellenakcióból gólt szereztek a franciák, így az idegenbeli előnyük miatt ismét egy gólra voltak a továbbjutástól.

Ezt követően viszont a Fradi ismét feltámadt hamvaiból és 30-25-re elment, amikor már kevesebb, mint egy perc amaradt hátra a meccsből. Innen már lehetett tudni, hogy nincs visszaút. Az utolsó percben még egy gólváltás történt, de a lényegen nem változtat: a Fradi 31-26-ra nyert a Brest Bretagne ellen, így 59-56-os összesítéssel a legjobb 8 közé került. Ahol pedig a dán Esbjerg lesz az ellenfele, akikkel szemben a csoportkörben nem sok babér termett, tavaly viszont a Final 4-ban az ő legyőzésükkel jutottak a döntőbe.