Ahhoz, hogy a budapestiek, „orbánozás és gyurcsányozás” helyett program alapú kampány végén dönthessenek arról, hogy kire szavaznak, elengedhetetlen a tisztességes verseny és a vita – mondta az LMP szóvivője vasárnap.

Gál József kiemelte, ez egy valódi téttel rendelkező fővárosi kampány lesz. Ebben az LMP és a civilek jelöltje, a jelenlegi városvezetés jelöltje és a Fidesz jelöltje között dőlhet el a szoros verseny.

Az ellenzéki párt szóvivője örömét fejezte ki, hogy Karácsony Gergely végül meggondolta magát és vállalja a főpolgármester-jelölti vitát, ezt azonban az LMP szerint nem érdemes májusig halogatni. Ugyanis a budapestiek nagyon várják, hogy a regnáló főpolgármester és Szentkirályi Alexandra is elmondja, mit gondol Budapestről és milyen ajánlata van az itt élők számára.

Gál József hozzátette, senkinek a bizalmára nem lesz érdemes az a jelölt, aki egyetlen programpontot sem tud elmondani, és ez jelen pillanatban Szentkirályi Alexandra. „Reméljük, hogy végül a Fidesz jelöltje lemerészkedik a képernyőről az emberek közé” – fogalmazott az LMP szóvivője.

Arra is kitért, hogy Vitézy Dávid Tiszta kampányt Budapesten! kezdeményezésének aláírásáról Szentkirályi Alexandrától nem hallottak semmit. Így a vitán való részvétel mellett arra is választ várnak, hogy tartózkodni fog-e kormányzati forrás felhasználásától a kampányban, valamint hogy a kampánytámogatásait átlátható módon fogja-e kezelni.