Már csak néhány nap és itt a húsvét, a háziasszonyok jó része már pontosan tudja mi lesz majd a húsvéti menü. Sokan ilyenkor már elkezdik a sütemények elkészítését. Sülnek a linzerkarikák és megannyi más olyan sütemény, aminek nem árt az idő. Bizonyára sokaknak megvan a bevált recept, ami alapján elkészíti a húsvéti finomságokat. Az ünnepi asztalról a sonka és a tojás mellől nem hiányozhat a kalács. Sok családban a sonkához eszik és készítik a sós, vagy az édes verzióját. De a kalács fűszerezésében is ahány ház, annyi szokás, hiszen van ahol vaníliás, citromos, vagy akár szegfűszeges kalács kerül az asztalra. Rengeteg receptet lehet találni az interneten, melyek az alapanyagokban is jelentősen eltérhetnek. Hiszen ma már gondolnak a cukorbetegekre, fogyókúrázókra, gluténérzékenyekre is. Különféle liszteket, cukorhelyettesítőket vásárolhatunk a boltokban. de akinek nincs kedve, vagy esetleg nem tud sütni az sem marad kalács nélkül. Óriási választék van a különböző kalácsokból, kuglófokból az üzletek polcain.

A pékségek, szaküzletek, de az áruházláncok kínálatában is megtaláljuk a kalácsokat. Tavaly a maradokapenzemnel.hu oldal már foglalkozott a húsvéti kalácsok minőségével, árával. Akkor górcső alá vették a termékeket illat, állag, íz alapján. Tízféle terméket hasonlítottak össze és a pontozás alapján állították sorrendbe a húsvéti kalácsokat. Érdekes eredmény született.

Viszont sokaknál nagyon fontos szempont a termékek ára is, hiszen mindenki a saját pénztárcáját is nézi ilyenkor. Körül néztünk, hogy mennyiért is találjuk meg a különféle fonott és húsvéti kalácsokat. A nagyobb áruházláncokban találtunk fél kilós kalácsot 699 forintért, 40 dekagrammosat pedig 499 forintért. Teljeskiörlésű , 250 grammos verziót 499 és 699 forintos áron is. A 300 gramm körüli súlyú gluténmentes fonott kalács ára 2000 forint felett van, ennél olcsóbban nem találtunk.