Adózatlan dohányterméket és kábítószert találtak egy afgán férfinál. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) járőrei egy fővárosi benzinkút parkolójában figyeltek fel rá.

    A vámhivatal kedden közleményében azt írta, az elkövető éppen magyar adó- és zárjegy nélküli dohánytermékeket pakolt át a kocsijából egy sporttáskába, amikor rajtakapták.
    A budapesti pénzügyi nyomozók a férfi lakóhelyén adózatlan dohánytermékeket, kábítószergyanús növényi törmeléket és több millió forint készpénzt találtak.
     A NAV felfigyelt arra, hogy a benzinkút területén parkol egy másik autó is, amelyet szintén a külföldi férfi használ. A két autóban több mint 1800 doboz magyar adó- és zárjegy nélküli cigaretta és ötszáz adózatlan elektromos cigaretta volt.
    Az elkövető ingatlanjában Elfbar típusú elektromos cigarettákat, közel hatmillió forint készpénzt, valamint 80 gramm kábítószergyanús anyagot találtak a nyomozók – ismertette a NAV.
    Az adózatlan dohánytermékeket és a vélhetően illegális áruk eladásából származó pénzt a pénzügyőrök, míg a kábítószergyanús anyagot a rendőrnyomozók foglalták le. Az afgán férfinél kábítószer gyorstesztet alkalmaztak a rendőrök, amely a marihuána hatóanyagára pozitív eredményt mutatott.
    Az elkövetőt a pénzügyőrök előállították, majd pénzmosás elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki, a büntetőeljárásban jelenleg szabadlábon védekezik – olvasható a közleményben.

forrás: mti

További tartalmak itt!